Afrekenen met de pestkoppen in je hoofd

Als hypnotherapeut ontmoet ik geregeld volwassen cliënten die in hun jeugd zijn gepest. Ze werden gepest omdat andere kinderen ze lelijk, dik, te slim, stom, puisterig of wat dan ook vonden. Werkelijk alles wat maar enigszins anders dan anders is, kan aanleiding zijn om een ander te treiteren. Een ‘aanleiding’, niet de oorzaak.

Lees meer: Afrekenen met de pestkoppen in je hoofd

Herfstblues

En dan is het plotseling gedaan met de zomer. Konden we pas geleden nog in korte broek en strandjurk baden in het zonlicht, ineens is het een stuk kouder, regent en waait het en moeten de winterkleren weer met tegenzin uit de kast worden gehaald.

Lees meer: Herfstblues

Vakantie

Ook een hypnotherapeut wil weleens op vakantie. Met goed gezelschap trok ik deze zomer naar het oosten van het land om in een deel van een landhuis heerlijk tot rust te komen en buiten van zon en natuur te genieten. Ik had mijn vakantie speciaal in augustus geboekt, omdat in die maand de meeste kans op zon aanwezig was.

Lees meer: Vakantie

Tovenaar

Sommige mensen hopen dat ik als hypnotherapeut kan toveren. Ik kan me dat goed voorstellen. Als je je enorm rot voelt en al van alles hebt gedaan wat niet werkt, voel je je machteloos. Wat zou het dan heerlijk zijn als iemand maar met zijn toverstaf hoeft te zwaaien om met één zwiep al je problemen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

Lees meer: Tovenaar

Copyright © 2017          
Alle rechten voorbehouden.          
Beheer door: Kairoos Producties