Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Behoor jij ook tot één van de 500.000 mensen die last hebben van een prikkelbare darm? Deze chronische darmaandoening, ook wel het prikkelbare darm syndroom (PDS) genoemd, geeft vervelende klachten zoals buikpijn, diarree of juist obstipatie, winderigheid en een opgeblazen gevoel. De klachten leiden bij veel mensen tot emotioneel en fysiek lijden, sociale beperkingen, ziekteverzuim en verlies van levenskwaliteit. Omdat deze aandoening helaas niet te genezen is, kunnen medici je vaak weinig bieden.

Uit wetenschappelijk onderzoek en ervaringen in de praktijk blijkt dat hypnotherapie een effectieve behandelmethode is bij PDS-klachten, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Sommige mensen ervaren al na een paar sessies verbetering terwijl anderen er langer over doen. Uit onderzoek van dr.Peter J.Whorwell blijkt dat 75 tot 80% van de PDS-patiënten positief reageert op behandeling met hypnotherapie. Vervolgonderzoek laat zien dat de verbetering doorzet, zelfs nadat de behandeling is afgerond.

Vanaf mijn twintigste heb ik zelf getobd met PDS-klachten. Behandeling met hypnotherapie heeft mij uiteindelijk heel goed geholpen. Dat gun ik andere mensen met deze aandoening ook! Daarom heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van mensen met PDS. Ook in mijn praktijk merk ik dat mensen hier enorm van opknappen.

De behandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf zes jaar die gemotiveerd zijn om dagelijks thuis zo'n twintig minuten uit te trekken om lichaamsgerichte oefeningen te doen en ingesproken opnamen te beluisteren. Een actieve inzet is dus belangrijk. Om voor behandeling in aanmerking te komen, is een briefje van de (huis)arts met de diagnose PDS nodig. Als je geen andere klachten hebt, zijn zeven consulten (inclusief de intake) in een periode van drie maanden meestal voldoende om veel minder of zelfs helemaal geen ongemak meer te ervaren.

Copyright © 2017          
Alle rechten voorbehouden.          
Beheer door: Kairoos Producties